Klankhealing

Het gebruik van klankschalen is eeuwenoud, en stamt uit het voormalige Tibet. Monniken vervaardigen met de hand deze schalen die bestaan uit meerdere metalen, te denken aan koper, ijzer, tin, soms ook goud. Wanneer je een klankschaal aanslaat met een stokje, ontstaat er een heldere boven- en ondertoon die heel lang aanhoudt en langzaam wegvaagt.

De klanken van de klankschalen vibreren in frequenties die harmoniƫren met de eigen frequenties van het menselijk lichaam. Daardoor zijn ze heel geschikt om het menselijk energiesysteem te balanceren, vastzittende emoties los te maken (blokkades opheffen) en een nieuw gevoel van welbevinden te creƫren.

Bij een individuele klankschalenhealing lig je comfortabel en warm op een matje. Je laat je meevoeren op de mystieke klanken van de schalen, en ervaart de harmonieuze vibraties. Dan zet ik de schalen op je lichaam, waardoor de vibraties nog dieper doorwerken. Het gevolg is een diepe rust en ontspanning, soms een impuls om oude emoties te uiten en een diepe vrede. Alles is weer even simpel, het denkende verstand komt tot rust waardoor er agitatie verdwijnt en dingen worden lichter. Deze techniek is daarom bij uitstek geschikt als ondersteuning in combinatie met reiki/magnetiseren en andere therapievormen.

De klankhealings worden gegeven in Alkmaar. Naast de klankschalen ben ik ook een gong gaan gebruiken. Alle instrumenten werken diep in het lichaam door met hun vibraties en helpen om je stevig met de aarde te verbinden. Voor het ‘terugkomen’ gebruik ik een regenstok met lichte, ritselende geluiden die de aandacht weer naar het hier en nu halen.

Neem kontakt op